ISSO wil nadrukkelijker kijken naar de problemen in gebouwen

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 115 seconden

Op 23 maart a.s. staat ISSO een dag stil bij verandering. Het kennisinstituut organiseert dan het ISSO Verander Event. ISSO wil zich veel nadrukkelijker dan in het verleden gaan bezighouden met de toepassing van vakkennis. Gevalideerde kennis moet zijn weg vinden naar de werkpraktijk van de installatieprofessional. Dit leidt tot meer kwaliteit en gezondere gebouwen, zo is de gedachte. Het kennisinstituut vindt het noodzakelijk dat nadrukkelijker wordt gekeken naar de problemen in gebouwen. Waar gaat het mis en waar ligt dan de oplossing? ISSO is inmiddels zelf al aan de slag gegaan met het veranderen van haar strategie en interne organisatie. Deze ervaringen zal ze tijdens het event delen.

Het ISSO Verander Event start om 10.00 uur met een ontvangst aan de ISSO koffietafel en een rondgang door het nieuwe kantoor op de 33ste verdieping van de Delftse Poort. Vervolgens geeft directeur Rob van Bergen een uiteenzetting van de nieuwe strategie, gevolgd door een brede discussie over de vraag: ‘Hoe moet het over 5 jaar, als er geen vakmensen meer zijn?’ Is dit een probleem, of juist niet?

ISSO-projectcoördinator Marco Hofman gaat samen met het Longfonds tijdens dit evenement op zoek naar een methode waarbij gezonde lucht en een gezond binnenklimaat samenvallen. Wat is er nodig om onze leefomgeving gezond en leefbaar te maken? Beide partijen geven hun visie en vragen marktpartijen bij te dragen aan de verandering.

Daarna is het podium voor dr.ir. Jan Vreeburg van KWR/Wageningen Universiteit. Hij gaat in het op de vraagstelling of we van ons afvalwater een belangrijke bron voor kostbare stoffen kunnen maken; stoffen die nu verloren gaan. “Dat kan,” zo zegt hij, “maar dan moeten we wel ons rioolstelsel volledig veranderen.” Samen met ISSO-projectcoördinator Irene van Veelen zal hij de noodzakelijke veranderingen op dit terrein duiden.

In de middag gaan Ben Tiggelaar en Rob van Bergen samen op zoek naar de dieperliggende theorie én praktijk van de verandering. Alles en iedereen verandert. Maar hoe pak je dat aan? Hoe verander ik mijn gedrag? Dit is volgens Ben Tiggelaar, onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper, zo ongeveer de meest gestelde vraag tijdens zijn massaal bezochte seminars en masterclasses. In een boeiende en afwisselende sessie zal hij, samen met ISSO-directeur Rob van Bergen, bekijken hoe veranderingen plaatsvinden, en hoe deze passen binnen de praktijk.

[related_post themes=”text”]