Design-update maakt achteraf aansluiten afvoer onder douchebak mogelijk

De douchebakafvoer Tempoplex van Viega heeft een design-update ondergaan, waardoor de verticale afvoer nu minder installatieruimte vergt. Ook zijn renovaties, door de combinatie met de centrische afvoerbuis, vanaf de onderzijde nu eenvoudiger uit te voeren.

Regendouches en ruim bemeten douchekoppen worden door consumenten, corporaties en ontwikkelaars steeds vaker toegepast om comfortabel te kunnen douchen. Aan de afvoerzijde wordt deze trend ondersteund door de hoge capaciteit van deze douchebakafvoeren. De nieuwste uitvoering met een centraal geplaatste verticale afvoerbuis voor douchebakken met een afvoeropening met een diameter van 90 mm heeft bijvoorbeeld een afvoercapaciteit van 0,62 l/s. Toch is de benodigde ruimte voor de afvoer onder de douchebak verder gereduceerd. Door de centrische positie van de afvoeraansluiting, wordt de inbouwhoogte geminimaliseerd tot niet meer dan de hoogte van de douchebak. De totale inbouwhoogte van de afvoereenheid bedraagt 137 mm inclusief de buisaansluiting.

Achteraf inbouwen eenvoudiger
Dit alles maakt het achteraf inbouwen van prefab-badkamers eenvoudiger. Met een kernboring van 120 mm doorsnede is het mogelijk om de afvoer achteraf aan te sluiten onder de douchebak op het leidingwerk. De afvoerleiding onder de douchebak hoeft dus niet te worden verlegd.

Herkenbaar stankslot
De nieuwe afvoer is inwendig strakker en ronder uitgevoerd. Hierdoor kan vuil zich nagenoeg niet hechten. Indien men de afvoer toch wil schoonmaken, kan het stankslot met een draaibeweging gedemonteerd worden. Dit stankslot is herkenbaar aan de gele kleur dat aangeeft dat het hierbij gaat om een met de hand instelbaar onderdeel.
De verticale Tempoplex is geschikt voor aansluiting van DN 40 en DN 50. De verchroomde design afdekplaat van de afvoer met de driepunts-aansluiting is eenvoudig afneembaar en kan optioneel worden voorzien van een vernieuwde haarvanger in nieuw design.

“Goede engineering is het halve werk”

Vlak na de oorlog was er volop werk. Nederland moest worden herbouwd en een handige vakman kon overal aan de ...

Grohe voorziet eerste 3D-geprinte woning in ons land van sanitair

De badkamer en de toiletruimte van de eerste Nederlandse woning van 3D-geprint beton, onderdeel van het ‘Project Milestone’, is voorzien ...

Warmteterugwinning in badkamer in gestapelde bouw

Warmteterugwinning (wtw) in de badkamer bestaat al geruime tijd. In de gestapelde bouw is het realiseren van deze energiebesparende maatregel ...

Aardgasvrij douchen

Een consortium met TNO, Hametech en Beter Bad ontwikkelde een douche die het mogelijk maakt om aardgasvrij te douchen. Door ...