TV-serie over wonen zonder energierekening
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden
Sinds zaterdag 12 april is ‘Ons Huis Verdient Het’ te zien op RTL4 in een 8-delige serie. Acht zaterdagen lang om 16.00 uur laat Ons Huis Verdient Het voorbeelden en voordelen zien van wonen zonder energierekening. Want comfortabeler wonen voor hetzelfde geld kan! Hoe? Door het geld van je energierekening te gebruiken voor een slimme verbouwing. Zo slim dat je huis energieneutraal wordt en net zoveel energie opwekt als je nodig hebt. Beter voor je comfort, je portemonnee en het milieu.
De gelijknamige campagne Ons Huis Verdient Het geeft huiseigenaren een stem om te laten horen dat we in Nederland comfortabeler willen wonen voor hetzelfde geld, zonder energierekening. Onshuisverdienthet.nl is de campagne-site. Facebook.com/onshuisverdienthet de fanpage, @onshuisverdient op twitter en op onshuisverdienthet.tv de televisiesite met herhalingen, uitleg, de deelnemers en founders.
Nederland telt 4.5 miljoen koopwoningen die energierekeningen hebben van gemiddeld € 165,- tot zeer hoog. Renovatie naar energieneutraal is de oplossing om comfortabel te wonen en de kosten te beperken. De komende jaren zal het voor huiseigenaren veel eenvoudiger worden om deze stap te zetten. Dan moeten bouwers slimme verbouwingen naar energieneutraal ontwikkelen en moeten banken zorgen voor financieringsmogelijkheden. Daar zijn ze nu mee bezig. Ook zullen er nog voor de zomer zeker 7 renovatiewinkels verschijnen in het land. Dat zijn winkels waar een kant-en-klare verbouwing gekocht kan worden. Kijk ook het NOS item en lees http://energiesprong.nl/blog/aan-tafel-om-100-000-particuliere-woningen-energieneutraal-te-maken/
De gezamenlijke jaarlijkse energierekening van huishoudens is 13 miljard euro. Als dat potentieel, of een deel daarvan, wordt ingezet voor verbouwingen naar NulopdeMeter betekent dat een enorme boost voor de bouwsector. Deskundigen hebben het over een potentieel van 90 miljard euro, op basis van € 50.000 per woning. Nederland telt 1,8 miljoen rijtjeshuizen gebouwd in de periode 1945-1975; het type woningen dat als eerste in aanmerking komt omdat voor die woningen relatief eenvoudig verbouwingen te ontwerpen zijn én veel van deze woningen een hoge energierekening hebben.