Samenwerking Actieagenda Bouw en Energiewerkplaats beklonken

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

Op de bijeenkomst ‘Geld verdienen met duurzaamheid’ is gisteren de samenwerking tussen het – van de Actieagenda Bouw deel uitmakende – actieteam ‘Klantgerichte oplossingen voor duurzame woningverbetering’ en de Energiewerkplaats officieel beklonken. “Het stond van tevoren vast dat de activiteiten van ons actieteam tijdelijk zouden zijn”, aldus trekker van het team Marjet Rutten. “Daarom is het ook erg mooi dat we het stokje kunnen doorgeven aan de Energiewerkplaats. Hiermee wordt de opgedane kennis geborgd en verder ingezet om ondernemers concreet te ondersteunen om omzet te halen uit de verduurzaming van particuliere woningen.”

 Op de bijeenkomst ‘Geld verdienen met duurzaamheid’ werden ondernemers in de bouw- en installatiesector geïnformeerd over hoe zij concreet de marktbewerking richting particuliere woningeigenaren kunnen verbeteren. “Dat sluit erg goed aan bij de werkwijze van de Energiewerkplaats”, licht Philine Krosse toe. Zij is als programmamanager van SBRCURnet trekker van de Energiewerkplaats. “Bij ons draait het om de praktijk: er wordt niet opnieuw een plan, tool, cursus of methodiek ontwikkeld. We sluiten aan bij bestaande lokale initiatieven en zorgen voor de juiste kennis op de juiste plaats zodat niet alleen koplopers, maar ook het grote peloton in de bouw met échte duurzaamheid en innovatie aan de slag kan.”

 

In de Energiewerkplaats werken kennisinstituten samen met koplopers uit de markt om een aanbod te ontwikkelen dat zo goed mogelijk op de behoeften van markt aansluit. Het gaat dan om een combinatie van praktijkervaring, state of the art technische kennis en financieringsmogelijkheden. Ook de Vakscholen (eveneens onderdeel van de Actieagenda Bouw) worden hierbij betrokken.

 

In 2012 is door bedrijven, kennisinstellingen en overheden de Actieagenda Bouw ontwikkeld voor de woning- en utiliteitsbouw. Deze door het zogenoemde Bouwteam opgestelde agenda geeft antwoord op de vraag wat eerder genoemde organisaties (gezamenlijk) te doen staat om te zorgen dat de woning- en utiliteitsbouwsector sterker uit de crisis komt. Meer informatie vindt u op www.actieagendabouw.nl.

De Energiewerkplaats is een non-profit initiatief dat uitvoerende MKB-bedrijven ondersteunt bij het verduurzamen van de bestaande voorraad gebouwen. Meer informatie vindt u op www.energiewerkplaats.nl.