Circulatiepomp uitgebreid met vier functies
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden
Grundfos heeft de Alpha2 circulatiepomp uitgebreid met vier functies. Deze laten de meest uitdagende systemen perfect draaien gedurende het stookseizoen, aldus de fabrikant. Het betreft de volgende functies:
1.Robuust opstarten – Maakt aanslag los voordat de pomp aan het begin van het stookseizoen opstart. In verwarmingssystemen die enkele maanden lang niet zijn gebruikt, bouwen zich vaak laagjes kalksteen op. Deze afzetting zou het systeem kunnen blokkeren wat schade aan de pomp kan veroorzaken. Maar de Alpha2 trilt bij het opstarten waardoor vuillaagjes die mogelijk de rotor blokkeren worden losgeschud.
2.Zomerstand – Verhoging van de energie-efficiëntie door de pomp tijdens de zomer met minder vermogen te laten draaien. De Alpha2 is de meest energie-efficiënte circulatiepomp in zijn klasse. Dit kwam naar voren uit en vergelijkende test die is uitgevoerd door het onafhankelijke instituut VDE. Dankzij de zomerstand kan de huiseigenaar de pomp gedurende de zomermaanden helemaal uitschakelen om zo het energiegebruik tot een minimum te beperken. De pomp start elke 24 uur op en draait dan minder dan een minuut op maximale snelheid om de pomp en de terugslagkleppen te activeren.
3.Magnetiet resistent – Geen kleine metaaldeeltjes in de vitale onderdelen van de pomp. De pomp heeft een superefficiënte permanente magneetmotor. Het nadeel van deze motoren is vaak dat zij een magnetisch veld in de pomp creëren. Dit magnetisch veld kan metaaldeeltjes aantrekken die schadelijk zijn voor de essentiële onderdelen, zelfs wanneer de pomp niet draait. Daarom zijn de as en lagers van de Alpha2 van keramiek gemaakt. Keramiek is niet-magnetisch en garandeert dat de pomp probleemloos blijft werken.
4.Droogloopbeveiliging – Zorgt ervoor dat de pomp nooit draait als er geen vloeistof in het systeem aanwezig is. In oudere verwarmingssystemen bestaat altijd het risico dat buizen breken of dat er water gaat lekken. Als dat gebeurt, kan de circulatiepomp kapotgaan omdat de rotor onvoldoende water toegevoerd krijgt om mee te werken. Dankzij de droogloopbeveiliging wordt de pomp automatisch in de standby-stand geplaatst als het systeem droogloopt. Vervolgens moet de pomp handmatig worden gestart. Hierdoor wordt voorkomen dat uw klanten niet alleen met een kapot verwarmingssysteem maar ook met een kapotte pomp zitten.
U vindt Grundfos op stand 12.D026