Analist van leef- en werkklimaat wil versneld groeien
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden
QwikSense heeft een algoritme ontwikkeld voor het analyseren van het leefklimaat en energiegebruik van gebouwen. Doel is om hiermee gebouwen en werkplekken gezonder en productiever te maken. De Nederlandse startup heeft onlangs Stichting DOEN binnengehaald als investeerder. Met deze en andere strategische investeerders aan boord, zoals Draaijer+Partners, M+P ingenieurs, Topspin Investments en Siteworkers, gaat QwikSense inzetten op versneld groeien.
“Wij streven naar het realiseren van energieke gebouwen met energieke mensen. Een optimaal binnenklimaat ligt hieraan ten grondslag”, zegt Rino Stevens, co-founder en COO van QwikSense. “Hoe energieker de gebouwen, des te energieker de mensen. Duurzaamheid bij gebouwen gaat verder dan energie-efficiëntie, het gaat ook over mensen. Door het verzamelen, analyseren en actiegericht beschikbaar maken van data met betrekking tot het leefklimaat en de bezetting van gebouwen stellen wij onze klanten in staat gezondere en productievere werk- en leefomgevingen te creëren.”
Sensoren van QwikSense monitoren het binnenklimaat op werkplekniveau tot in het kleinste detail. Denk aan CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, bezetting etc. Data-analyse vindt vervolgens plaats via de QwikSense applicatie of kan worden geïntegreerd in bestaande API-applicaties. Door samen te werken met de strategische partners kan een totaaloplossing worden aangeboden. Hierdoor zijn de interne verantwoordelijken vervolgens in staat om het binnenklimaat aan te passen om zo de tevredenheid en productiviteit van werknemers te verhogen.
Met name in het verhogen van de productiviteit schuilt een aanzienlijk besparingspotentieel, aldus de ontwikkelaars. Momenteel analyseert QwikSense enkele duizenden werkplekken bij onder andere Rabobank, Ahold, Nuon, Essent en de Gemeente Utrecht met een maandelijkse double-digit growth. Het monitoren en analyseren van een werkplek kost 6,25 euro per maand. Daar tegenover staat een potentiële productiviteitswinst van 5 tot 10 procent per werkplek per maand, wat neerkomt op een besparing van ca. 300 euro per werkplek per maand.
Vooralsnog richt QwikSense zich op het gezonder en productiever maken van werkplekken, maar ook vanuit scholen en zorginstellingen is er interesse naar inzicht en optimalisatie van het binnenklimaat. In samenwerking met de Nieuwe Draai, een initiatief van Draaijer+Partners, zijn de eerste pilots met diverse scholengemeenschappen recent van start gegaan.
[related_post themes=”text”]