Binnenklimaat Nederland breidt uit met thema keukenventilatie
Binnenklimaat Nederland en ATAG Benelux gaan samenwerken om de bewustwording van keukenventilatie te vergroten. Bij het koken komt fijnstof vrij, dat schadelijk is voor onze gezondheid. Met een slimme afzuigkap en de juiste filters kan fijnstof in keukens goed gereduceerd worden, aldus ATAG, dat al langer bezig is met een gezond binnenklimaat en het lidmaatschap bij de brancheorganisatie ziet als de volgende stap om het belang van keukenventilatie onder de aandacht te brengen.
Wouter Wijma, voorzitter Binnenklimaat Nederland: “Een gezond binnenklimaat is geen overbodige luxe. Die boodschap landt gelukkig steeds meer. Bij de consument, in de bouwsector en bij de overheid, maar we zijn er nog niet. Keukenventilatie is enorm belangrijk en de toevoeging past naadloos in onze visie om ventilatie in de breedste zin van het woord op te pakken. We zijn blij dat we dit nu verder gaan uitbouwen met ATAG. We werken graag samen met branchegenoten om een gezond binnenklimaat te realiseren. Dat doen we door informatie te geven, bewustwording te creëren en onze kennis te delen.”
Verantwoordelijkheid
Robert Kapteijn, chief sales officer bij ATAG Benelux: “Als keukenleverancier voelen wij ook de verantwoordelijkheid om ons in te zetten voor een gezond binnenklimaat. Dat doen we door steeds slimmere afzuigapparatuur met daarbij de juiste filters te ontwikkelen maar ook door samen te werken met andere partijen en organisaties. We richten ons nadrukkelijk op de bouwsector, maar ook retailers en consumenten moeten meer geïnformeerd worden over fijnstof. Ventilatie, ook in de keuken, moet al op de tekentafel van een huis of appartementencomplex meegenomen worden.”
Gezondheidsklachten
Bij het koken komt fijnstof vrij. Doordat huizen steeds beter geïsoleerd worden, blijft dat veel langer in huis hangen. Fijnstof kan leiden tot gezondheidsklachten zoals astma, irritatie van ogen, neus en keel, verminderde longfunctie, luchtwegklachten en hart- en vaatziekten.