Duurzaam toilet
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 57 seconden
Als voorvechter van alles wat duurzaam is, loopt Karel natuurlijk ver voor alle trends uit. De warmtepompenhausse is wat hem betreft allang achterhaalt. Wil je echt duurzaam bezig zijn, dan moet je je focussen op waterverspilling. Met name in openbare gelegenheden ziet Karel het de spuigaten uitlopen. Al die fout afgestelde toiletgroepen, 6-literspoelingen voor een plasje; nee dat is aan onze duurzaamheidsgoeroe niet besteed.
Neem nou het restaurant waar hij onlangs een toiletruimte moest opknappen. Daar hing altijd een urinoir, maar de uitbater wilde deze graag inwisselen voor een wc waarvan ook de vrouwelijke bezoeker bij hoge nood gebruik zou kunnen maken. Maar ja, een urinoir is feitelijk een fantastisch duurzaam product, dat maar 1,5 liter water per spoelbeurt verbruikt. Nu moest Karel het hele inbouwspoelsysteem uit de muur gaan hakken, voor zo’n waterverspillend hangtoilet. Belachelijk!
Gelukkig kon hij de restauranteigenaar na een vlammend betoog over de CO2 voetprint van het restaurant en de Groningse gasproblematiek (!) ervan overtuigen voor een super groene en duurzame oplossing te kiezen. De inbouwspoeling van het urinoir kon blijven zitten en de eigenaar zou een bordje plaatsen dat alleen een kleine boodschap gewenst is.