ISSO neemt keurmerken en kwaliteit onder de loep
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden
‘Kwaliteit is méér dan een keurmerk’: dit is het thema van de ISSO-najaarsbijeenkomst op donderdag 1 oktober in theater LantarenVenster in Rotterdam. Het kennisinstituut voor de installatiesector houdt de invulling van kwaliteit tegen het licht. En dat gebeurt vanuit verschillende invalshoeken.
We zijn er nog niet met keurmerken, stelt ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector. Hoe geven bedrijven invulling aan kwaliteit en hoe tonen ze vakmanschap aan? Wat is de betekenis van keurmerken? Daarop zoekt ISSO deze middag de antwoorden. Zo neemt gastspreker Bas Haring de bezoekers mee in zijn visie op kwaliteit. Haring is volksfilosoof en bijzonder hoogleraar ‘publiek begrip van wetenschap’ in Leiden en onder meer bekend van tv-programma’s als ‘Stof’, ‘Haring’ en ‘Altijd Wat’. Gastspreker Willem Koppen neemt een aantal uitvoeringsfouten uit de bouwsector onder de loep: dat kan vermakelijk en pijnlijk zijn, maar bovenal leerzaam! Koppen is directeur van het onafhankelijke bouwkundige expertisebureau Koppen Vastgoed dat de database BIOM.nl beheert, een verzameling van ruim 1.000 foto’s van uitvoeringsfouten.
Onderdeel van de ISSO-najaarsbijeenkomst is de uitreiking van de ISSO-award 2015, ereprijs in de installatiesector. Dit jaar zoekt ISSO bedrijven die hun kwaliteit in beeld kunnen brengen aan de hand van een recent project. Hoe toont een bedrijf de kwaliteit aan van de processen in de organisatie, anders dan met een certificaat, erkenning of diploma? De finalisten krijgen een podium op het ISSO-najaarsoverleg, doorgaans bezocht door circa tweehonderd bedrijven uit de installatiesector. Een vakjury kiest de finalisten en de bezoekers van de bijeenkomst kiezen de uiteindelijke winnaar. Voor het inschrijfformulier verwijst ISSO naar isso.nl.
Het ISSO-najaarsoverleg vindt plaats op donderdag 1 oktober van 13.30 tot 18.00 uur in theater Lantaren Venster op de Kop van Zuid in Rotterdam.
Aanmelden kan via www.isso.nl, menukeuze kennisoverdracht. De kosten zijn € 225,- (excl. btw).