Klimaatplafonds Inteco dragen bij aan gezonde en comfortabele werkomgeving hoofdgebouw TU/e
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden
Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit wordt gerenoveerd en moet de duurzame uitstraling die de TU/e voor ogen heeft reflecteren. Een gezonde en comfortabele werkomgeving, het voorkomen van energetische verspilling en hergebruik van materialen zijn de belangrijkste uitgangspunten.
De duurzame insteek van het hoofdgebouw wordt getoetst aan de hand van de BREEAM-NL methodiek en stevent af op een outstanding score. De klimaatplafonds van Inteco dragen positief bij aan deze toetsing doordat in de klimaatsystemen water gebruikt wordt als energie transport medium. Dit is enerzijds het meest energie efficiënt en anderzijds geeft dit de gebruiker een zeer hoog comfort. Dit in tegenstelling tot convectieve systemen waarbij energie overdracht plaatsvindt door middel van lucht met bijbehorende nadelen zoals tocht, lawaai en droge lucht.
Uitdaging en oplossing
Er is in dit ambitieuze project van 10.000 m2 slechts een beperkte inbouwhoogte beschikbaar (12 cm). Inteco heeft speciaal voor dit project een maatwerk ophangconstructie ontwikkeld. In deze constructie worden de panelen vanaf de onderzijde in het klemprofiel geklikt. Daarnaast worden normaal gesproken de leidingen voor verwarming en koeling in het plenum boven het klimaatplafond aangebracht, maar om de geringe inbouwhoogte te kunnen realiseren, zijn deze verzameld in een verdiepte koof in de gangzone. Het gehele project wordt met de ketensamenwerkers volledig in BIM uitgevoerd. Daarnaast is een goede samenwerking en planning essentieel in dit project, omdat er sprake is van een zeer korte doorlooptijd.
Producten die Inteco in dit project gebruikt, zijn:
OxzeRo
Opticlean
De expertises die Inteco inzet in dit project, zijn:
Duurzaamheid
Renovatie
Maatwerk