Praktijkdag voor installateurs om hun kennis over BIM te vergroten
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 102 seconden
Op 7 december a.s. vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de BIM Praktijkdag Installatie 2016 plaats. Positieve voorbeelden van geslaagde BIM-toepassingen passeren hier de revue. De organisatoren hopen met deze dag installateurs warm te maken voor BIM, in de toepassing waarvan installateurs achterblijven bij architecten en aannemers. ‘BIM leidt tot betere samenwerking, maakt communicatie met opdrachtgevers eenvoudiger en voorkomt faalkosten. Je kunt zelfs stellen dat het de positie van de installateur in de keten versterkt.’ De BIM Praktijkdag staat in het teken van praktijkcases, strategie en innovatie. De dag is bedoeld voor iedereen in de installatiesector die zijn kennis over BIM wil vergroten en wil weten hoe het toegepast kan worden in de eigen bedrijfsvoering.
Hoe zit het precies met BIM in de installatiesector, en doen Nederlandse installateurs het anders dan hun Europese collega’s? Marktonderzoekbureau USP heeft dit gevraagd aan 1200 Duitse, Franse, Belgische, Poolse en Nederlandse installateurs. Onderzoeker Jan Paul Schop van USP bijt op de BIM Praktijkdag Installatie het spits af met de presentatie van de onderzoeksresultaten.
Is BIM de oplossing voor beheer en onderhoud? Berend Koudstaal, Manager Stafbureau Sector Vastgoedbeheer, Programma Integrale Bouw, Erasmus MC had gehoord dat BIM al zijn problemen zou oplossen. Hij is gaan pionieren. Hij vertelt erover op de BIM Praktijkdag.
Technisch aannemer TBK Holland uit IJsselstein heeft BIM ingezet bij de bouw van een school voor buitenschoolse opvang. Dit gebeurde in een geïntegreerd contract met de aannemer. Hoe pakte dit in de praktijk uit? Wat zijn de leermomenten voor de IJsselsteinse installateur? General manager Jeroen Koppes deelt zijn ervaringen.
Koppes is positief. Hij moest in eerste instantie zijn collega’s overtuigen van het nut. Het enthousiasme heeft het gewonnen. Kort door de bocht: de voorbereiding met BIM duurt langer, de uitwerking en uitvoering gaan veel sneller en de faalkosten zijn lager. Koppes: “Vroeger werd een fout op de bouwplaats ontdekt, nu wordt deze al op de tekening opgelost.” Zijn tip: wacht niet af, pak het aan, spring op die trein. Iedereen kan BIM-en.
Meer informatie klik hier
[related_post themes=”text”]