De Belgische ventilatiefabrikant Duco zal vier ‘Duco at Home’ totaalconcepten presenteren tijdens de vakbeurs Building Holland. “Energiezuinigheid wordt in de aanloop naar 2020 een steeds belangrijker gegeven”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “We adviseren kant-en-klare oplossingen voor een gezonde woning op maat van de huidige én toekomstige energienormen. Daarvoor zijn vier slimme woonconcepten ontwikkeld voor zowel renovatie, nieuwbouw, actief wonen als passief wonen.”
De toekomst begint vandaag
“Steeds meer zullen energiezuinige woningen in ons straatbeeld verschijnen”, gaat Dejonghe verder. “De toekomst begint vandaag. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen en het ‘BENG-wonen’ hebben wij met de DucoBox Energy en DucoBox Eco twee belangrijke wapens richting de toekomst. De DucoBox Eco en DucoBox Energy zijn specifiek ontwikkeld voor de woningmarkt en sluiten naadloos aan bij de BENG-ambitie.”
Het uithangbord voor slim ventileren
“Ideaal voor toepassing in de energieneutrale woning van de toekomst is de DucoBox Energy met vraaggestuurde balansventilatie”, legt Dejonghe uit. “De productbenaming van de DucoBox Energy is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Door de unit standaard van een geïntegreerde 2-zoneregeling met slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. Het systeem volgt als het ware de bewegingen van de bewoner in de woning en zal hierdoor automatisch via sensoren bepalen op welk moment er geventileerd dient te worden.”
Duurzame woning van de toekomst
“Waar de DucoBox Energy kan worden ingezet in de passiefbouw, is de DucoBox Eco het uithangbord voor slim ventileren met warmteterugwinning in actieve woningen”, gaat Dejonghe verder. “Onze ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Onderscheidend van andere warmtepompen echter is de 2-zonesturing. Door vraagsturing in deze unit te integreren, wordt een maximale energiezuinigheid (A++) nagestreefd. Iets wat zich trouwens duidelijk zal vertalen op de energiefactuur”, besluit Dejonghe.