Verkoeling in het restaurant
Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden
Vorige week belde de restauranteigenaar van een lokale Caribische eetgelegenheid hem hierover. Karel was er na een ketelklusje nog even snel langsgereden. Het restaurant bevond zich op de begane grond in een gezellige winkelstraat, met erboven een appartement. Om voldoende koelcapaciteit te genereren moest er toch wel een behoorlijke unit opgehangen worden. De uitbater vond het allemaal prima, zolang zijn klanten maar niet meer van hun stoel afdreven tijdens de dis. Karel kreeg de opdracht de beste oplossing te installeren.
Hij bestelde een flinke unit en begin deze week begon hij aan zijn klus. Het systeem van ongeveer een meter of 2 lang kon hij maar net in zijn bus kwijt. Het uitladen kostte hem, vanwege omvang en gewicht, zo’n beetje zijn rug. Eenmaal in het restaurant kwam hij erachter dat er helemaal geen ruimte was in het plafond om een dergelijk bakbeest te monteren. Dat betekende dus dat hij dat zware rotding weer in zijn bus moest slepen, een ander systeem moest bestellen en de klant met zijn drijvende eters moest laten wachten totdat hij weer tijd had voor deze toch wel aardige klus. Dat nooit, dacht Karel, en zie met welke fantastische oplossing hij op de proppen kwam.
Wat zullen de restaurantbezoekers voortaan in een perfect geconditioneerde ruimte kunnen genieten van hun maaltijd!